Moskee wil onderzoek naar dood raadslid

14 August 2018, 21:59 uur
112
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Dit is de flat waarheen op woensdag 8 augustus om 16.44 uur een ambulance zich spoedde na een melding op 112.

Het is het 12 verdiepingen tellende woongebouw aan ’t Hoevenbos in Zoetermeer, dat ver voor 8 augustus al de ‘horror-flat’ werd genoemd. Er waren recent nog twee moorden gepleegd en bovendien waren de bewoners opgeschrikt door een zelfmoord.

Op 8 augustus werd de ambulance naar alle waarschijnlijkheid naar de rampplek gestuurd omdat opnieuw iemand zich van het leven had beroofd. Volgens de oud-verslaggeefster Jolande van der Graaf van De Telegraaf was het slachtoffer het Haagse PVV-raadslid Wille Dille.

Op Linkedin schreef Van der Graaf dat Dille samen met een bewoonster de flat was binnen gelopen, de lift had genomen naar de 11e verdieping, haar schoenen had uitgetrokken en sprong. Drie bewoners, die van de val hebben kunnen getuigen, vonden later op de bewuste verdieping schoenen en tas. De wijkagent en de politie in Zoetermeer hebben er naar vast gebruik geen mededelingen over gedaan.

Tamara Wulffelé heeft inmiddels als vriendin van Willie Dille in een column op het platform GeenStijl verteld dat het juist de Haagse politie is geweest die het verstandig vond om geen officiële aangifte te doen voor groepsverkrachting. Dille was daar – naar eigen zeggen – op 15 maart 2017 het slachtoffer van en hield daarvoor kort voor haar dood een groep moslims verantwoordelijk.

Bovendien zei ze in het filmpje, dat enkele dagen voor haar zelfmoord op Facebook zoveel opzien baarde, dat haar tot de islam bekeerde collega-raadslid Arnoud van Doorn het brein was geweest. ‘’Hij haat mij intens, het is een vreselijk gemene man.’’

De politie in Den Haag ontkent de zienswijze van Tamara Wulffelé. Er is wel contact geweest, maar – en dat heeft ook burgemeester Krikke later verklaard – is het voortdurend Dille zelf geweest die huiverig was om het verhaal naar buiten te brengen.

‘’Maar als de politie er ook niks mee doet, gaat er iets mis’’, schrijft Tamara Wulffelé. ‘’En dat overkwam Willie, wonend in het Nederlandse kalifaat Den Hagistan. Ze kon tegen een stootje. Maar ze kwamen aan haar kinderen. Goddank nog niet fysiek, maar wel verbaal. En dat was Willie’s druppel. Zoveel jaar niet gehoord, niet serieus genomen, niet beschermd, wie zou haar garanderen dat haar kinderen niets zou overkomen?’’

De terughoudendheid in Haagse overheidskringen om alsnog een groot onderzoek te starten wordt overigens niet gesteund door de As-Soennah moskee in Den Haag. Voorzitter Abdelhamid Taheri wil juist een grondige research in het belang van de Nederlandse samenleving teneinde daarmee nog meer polarisatie te voorkomen.

‘’De moslimgemeenschap wil weten of haar beschuldigen waar zijn of niet’’, zegt hij in de Haagse editie van het AD. ‘’Nu zijn de moslims als mogelijke daders over één kam geschoren. Dat is olie op het vuur gooien. Maar als het gebeurd is, moeten de daders opgespoord worden en als Nederlanders vervolgd worden.’’

Bron artikel: www.dagblad010.nl