Ondernemers (in spe) uit Zoetermeer en omgeving sloten vorige week de EigenBaas Avondschool af in Ter Zake Het Ondernemershuis. Dat deden de negen deelnemers met een ondernemerspitch. Eén van hen: Nel van ’t Hof uit Rokkeveen met haar bedrijf ShiMoSto (Shiatsu Mobiele Stoelmassage). Deze week gaat ze zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. ‘Het was een fantastische avond.’

Met haar medecursisten werkte Van ’t Hof over een periode van tien weken naar het moment toe van vorige week. Bij de cursus werkte het negental aan ondernemersvaardigheden en de pitch en alle aspecten van een goed ondernemersplan kwamen ook aan bod, evenals de voorwaarden van een kredietaanvraag.

,,Het blijft spannend, zo van; lukt het wel op dat moment? Praten in het openbaar is niet één van mijn beste punten, ik zag er tegenop,” zegt Van ’t Hof tegen www.zoetermeersdagblad.nl. ,,Er waren even zenuwen, maar het is genieten om je medecursisten daar te zien staan.”

De 9 cursisten van EigenBaas Avondschool met hun certificaat.

Op het podium gaf Van ’t Hof een demonstratie bij één van de collega-cursisten met toepasselijke rustgevende muziek op de achtergrond. Onder meer daarmee wist ze de jury te overtuigen. Ze kreeg, naast het certificaat dat alle cursisten ontvingen, een gratis publicatie in een blad naar keuze omdat ze bij de beste drie pitches hoorde. En ze ontving als enige de aanmoedigingsprijs: op kosten van de gemeente mag ze met haar onderneming ShiMoSto bij vijf bedrijven een stoelmassage aanbieden.

,,Ook door steun van mijn medecursisten is het gelukt. Zij zeiden dat het me ging lukken. Het was fantastisch. Top om de EigenBaas Avondschool zo met elkaar af te sluiten.”

De EigenBaas Avondschool is een initiatief van Qredits Microfinanciering Nederland en in Zoetermeer mogelijk gemaakt door de Raad voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ), Ter Zake Het Ondernemershuis en de gemeente Zoetermeer.

Foto boven: Nel van ’t Hof met haar prijzen.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!