CKC & partners introduceert in maart 2018 een nieuw programma speciaal voor 55-plussers. Het programma heet ‘Uit de Kunst!’ en bestaat uit korte reeksen of eenmalige activiteiten die overdag plaatsvinden.

,,We hebben natuurlijk al heel veel activiteiten die ook interessant zijn voor 55-plussers, maar dit programma is echt samen met hen ontwikkeld,” zegt Chi Nguyen-Ta, hoofd marketing CKC & partners. ,,Deze ‘jonge’ ouderen zijn niet alleen met suggesties gekomen voor activiteiten, maar hebben ook meegedacht over de invulling ervan. Bovendien hebben ze de activiteiten proefgedraaid. We werken regelmatig met klantenpanels en klankbordgroepen, maar deze keer was het door de sterke en intense samenwerking extra bijzonder.”

Het programma

Het programma is divers. ,,We starten op 5 maart met Theater 55+, 6 maart met een kennismakingscursus schilderen die door drie docenten wordt verzorgd, 8 maart met de fotogroep, 12 maart met de textielcursus, 15 maart met klassiek ballet 55+ en een lezing over ‘Kunst in de gouden eeuw’, 22 maart met het muziekcafé en een lezing over de impressionisten en 29 maart met een lezing over ‘De Stijl’. Een groot en divers aanbod dus, voor ieder wat wils,” aldus Nguyen-Ta.

Het muziekcafé zal vanaf 22 maart elke donderdag van 13:00-14:30 uur plaatsvinden in de vernieuwde Lounge in het CKC-gebouw, te vinden aan de Leidsewallen 80. De toegang is gratis en speciaal voor muziekliefhebbers. Het is de bedoeling dat mensen hun favoriete cd’s of platen meenemen. ,,We luisteren naar elkaars favoriete muziek en onder de begeleiding van een musicus ontdekken we wat een stuk zo bijzonder maakt.”

Textielcursus 

Ook de textielcursus van vier weken, waarin deelnemers een foto op textiel gaan verbeelden, is bijzonder. De deelnemers zijn vrij in hun keuze voor de techniek: portretborduren, quilten, vilten, zeefdrukken. ,,Het resultaat is een emotioneel cadeau voor jezelf of een dierbare. De fotogroep is speciaal voor iedereen die het leuk vindt om foto’s te maken. Het doel van deze groep is om elkaar te inspireren en te adviseren.” Een digitale fotografie docent is aanwezig voor begeleiding en advies. De bijeenkomsten vinden in het Digital Art Lab plaats, een ruimte met moderne apparatuur.

Voor meer informatie en/of aanmelden: www.ckc-zoetermeer.nl/uitdekunst.

Reageer op dit artikel