Ouders die muziek belangrijk vinden in de opvoeding van hun kind, hebben soms moeite om dat met hun werk en volle agenda’s te combineren. Daar komt nu verandering in. Muziekdocent Bart de Jong en gastouder Shirley de Jong kwamen twee jaar geleden op het idee om kunst, cultuur en met name muziek te combineren met naschoolse opvang. Na de kerstvakantie openen zij BSO Musica in het pand van CKC aan de Leidsewallen. Het motto van BSO Musica: rust, inspiratie, uitdaging en plezier.

Voor kinderen die enkele dagen naar de BSO gaan, is het vaak lastig om een muziekles in te kunnen plannen. ,,Wij willen graag dat iedereen op een leuke en speelse manier de magische wereld van de muziek kan ontdekken. Bij ons kunnen ze net als bij andere BSO’s knutselen, buitenspelen, boeken lezen en bouwen. Maar daarnaast kunnen ze onder meer spelen op verschillende instrumenten; van Orff-instrumentarium tot elektrisch drumstel, meedoen aan workshops op het gebied van muziek, kunst, dans of theater en knutselen met bijzondere materialen,” aldus de initiatiefnemers.

De kinderen worden opgehaald bij hun eigen school. Doordat de opvang bij het CKC plaatsvindt, kunnen de kinderen die daar les hebben gemakkelijk tijdens opvanguren naar hun eigen les.

Inschrijven is vanaf heden mogelijk. Meer informatie is te vinden op www.bso-musica.nl.

Foto: de jaarlijkse open dag bij het CKC afgelopen zomer.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!