Nieuwsgierig naar de plannen voor de herontwikkeling van het gebied Nieuwe Driemanspolder? Kom dan op woensdag 30 maart naar de inloopavond (19:00 tot 21:00 uur) bij SnowWorld, georganiseerd door het hoogheemraadschap van Rijnland.

De Nieuwe Driemanspolder is momenteel een agrarisch gebied tussen Zoetermeer, Leidschenveen en Leidschendam. Het hoogheemraadschap werkt samen met de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Den Haag en de provincie Zuid-Holland aan de herinrichting van dit poldergebied.

De afgelopen anderhalf jaar zijn de plannen voor de herinrichting met veel inbreng uit de omgeving afgerond. Nu wordt er gezocht naar een geschikte aannemer voor het project. De voorbereidende werkzaamheden zullen volgens verwachting begin volgend jaar starten. Tussen 2017 en 2020 ontstaat er in de Nieuwe Driemanspolder een natuur- en recreatiegebied van ongeveer 350 hectare groot, voorzien van wandelpaden, fietspaden, plassen, planten en dieren.

Tijdens de inloopavond krijgen de bezoekers een beeld van het totale gebied of een deel daarvan na herinrichting. Er zijn kaarten, tekeningen, foto’s en een driedimensionale visualisatie. Het is mogelijk met aanwezige deskundigen van betrokken partijen in gesprek te gaan of vragen te stellen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!