Deelname aan de Olympische Winterspelen van volgende maand in Pyeongchang (Zuid-Korea) lijkt zo goed als zeker voor Michelle Dekker. De 21-jarige Zoetermeerse wist afgelopen vrijdag tijdens de wereldbekerwedstrijd parallelslalom in Bad Gastein (Oostenrijk) een podiumplaats te bemachtigen als nummer drie. Daarmee klom ze in het algemene wereldbekerklassement naar de vijftiende positie.

Daarmee voldoet de snowboardster aan alle eisen om te mogen meedoen aan de Olympische Spelen. ,,Met mijn derde plek heb ik een goede stap gezet,” laat Dekker weten aan het Zoetermeers Dagblad. ,,Maar ik wacht nog even de limieten en bevestiging af van mijn bond en NOC*NSF.”

Dekker, die in 2014 als zeventienjarige de jongste Nederlandse Olympiër was in Sotsji, hoort op 22 januari van NOC*NSF of ze naar de Spelen mag. Om het zekere voor het onzekere te nemen, doet de inwoonster van Rokkeveen volgend weekend mee aan twee World Cups in Slovenië. Ze vertrekt woensdag.

,,Als ik daar mijn best doe en een goed resultaat probeer neer te zetten, dan wordt het gevoel dat ik naar de Spelen ga steeds beter en groter. Ik heb ook wel de verwachting dat het moet gaan lukken. Ik heb van deze laatste wedstrijd vertrouwen gekregen, nu ik weer als derde op het podium stond. Dat geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Ik heb er een goed gevoel over,” aldus Dekker op www.zoetermeersdagblad.nl.

Voor Dekker was het aanvankelijk de bedoeling dat ze in 2018 voor het eerst aan de Spelen zou deelnemen. Maar door haar goede prestaties, zoals de zilveren medailles bij de WK Junioren, beleefde ze in 2014 al haar vuurdoop als Olympiër. Ze werd toen negentiende op de parallelslalom en 22e op de reuzenslalom.

Foto: snowboarder in actie tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in 2010 in Vancouver.

Fotograaf: OrangePictures/Witters.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!