Ruben van den Akker, een leerling uit 6 vwo van het Oranje Nassau College Parkdreef, is verkozen tot de beste speecher van Zuid-Holland. Mogelijk wacht hem ook nog deelname aan de landelijke tv-finale.

Het debatteam van het ONC Parkdreef nam afgelopen vrijdag 4 maart deel aan de provinciale voorrondes van Op weg naar Het Lagerhuis. Onderdeel van deze debatwedstrijd was een speechcompetitie waarin leerlingen hun eigen visie op de toekomst mochten delen. Van den Akker maakte indruk met zijn persoonlijke speech over de toekomst van vluchtelingen in Europa en won de eerste prijs. De jury prees zijn geloofwaardige, authentieke relaas waarin onder andere oprechte schaamte naar voren kwam over de reacties van sommige Nederlanders op vluchtelingen.

Op zaterdag 12 maart mag Van den Akker, onder begeleiding van debat- en speechexperts, verder werken aan zijn speech met kans op plaatsing voor de landelijke tv-finale. De speech was een zelfstandig onderdeel van de debatwedstrijd, waaraan de vwo-leerling met elf schoolgenoten deelnam. Daarbij werden discussies gevoerd aan de hand van diverse stellingen.

Reageer op dit artikel