Zoetermeers Dagblad | Project van start op Dutch Innovation Park

Project van start op Dutch Innovation Park

mainImage

In Zoetermeer werd gisteren woensdag het startsein gegeven voor het project 'Doorbraak in Stadslogistiek' op het Dutch Innovation Park. Met dit project wil de gemeente samen met Blue Turtle Associates overlast door verkeersdrukte in steden aanpakken. Wethouder Jan Iedema (economie) en Peter de Bruijn (Managing Director Blue Turtle Associates) slaan hiervoor de handen ineen.

Het Delta Innovation Team, een groep bestaande uit overheid, bedrijfsleven en onderwijs, uit de logistiek en IT, werkt de komende drie maanden aan de ontwikkeling van een innovatief IT-concept om data-uitwisseling tussen de verschillende delen van het logistieke proces mogelijk te maken. Hierdoor kan de bezorging efficiënter worden uitgevoerd. Naast kostenbesparing moet dit ook een positieve impact opleveren op het gebied van veiligheid, leefbaarheid en duurzaamheid van een stad.

Jan Iedema: "Specialistische kennis op het gebied van IT & Data Analyse op het Dutch Innovation Park aangevuld met een omvangrijke logistieke sector in en rondom de stad maakt Zoetermeer de ideale plek voor innovatie op dit vlak."

De verkeersdrukte in binnensteden en woonwijken neemt razendsnel toe. Tegenwoordig rijden diverse pakketdiensten en bezorgers van boodschappen, maaltijden en medicijnen dagelijks door de Zoetermeerse straten. Dit veroorzaakt overlast. Denk hierbij aan permanente onrust in de wijk, onveilige verkeerssituaties, extra uitstoot en geluidshinder. 'Om dit te beperken is betere samenwerking tussen verschillende, en vaak concurrerende, partijen noodzakelijk', aldus de gemeente.