Amber Brantsen, een oud-leerlinge van het Alfrink College in Zoetermeer, gaat vanaf augustus aan de slag als tv-presentatrice bij het NOS Journaal. Ze vult de plek in van de vertrokken Rik van de Westelaken, zo meldt de omroep vandaag.

,,Het is altijd erg leuk als oud-leerlingen nationale bekendheid krijgen. Je leidt ze op en dan vraag je je af wat er gebeurt met al die kinderen en dan is het leuk als je zo’n berichtje hoort als vandaag,” zegt afdelingsleider onderbouw Eric Brunings tegen het Zoetermeers Dagblad.

Hij kan zich de jonge Brantsen nog wel herinneren. ,,Ik heb haar aangenomen als brugklasser en herinner me haar nog wel. Dat komt ook omdat ze bij mijn dochter in de klas heeft gezeten. Ze deed het tweetalig vwo en dat heeft ze perfect gedaan in zes jaar tijd. Het is echt een leuke, spontane meid met veel uitstraling,” aldus Brunings, die vanaf nu natuurlijk het RTL Nieuws niet meer durft op te zetten. ,,Ik ga wel het NOS Journaal kijken nu ja, haha. Dat deed ik toch wel hoor.”

De nu 27-jarige Brantsen werkte jarenlang bij diverse radiostations en in 2014 belandde zij als stagiair op de binnenlandredactie van de NOS. In 2016 stapte ze over naar het NOS Radio 1 Journaal, waar ze co-host werd.

,,Ik vind het een enorme eer om het harde werk van mijn collega’s te mogen presenteren. Tot nu toe was dat altijd op de radio en ik kijk er ontzettend naar uit televisie daaraan toe te voegen,” meldt Brantsen op NOS.nl.

Fotobron: NOS/Rogier Veldman.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!