Pater Jan Hoogma is recent op 87-jarige leeftijd overleden. Hij was als pastor van de H.Nicolaasparochie jarenlang verbonden aan Zoetermeer en vooral actief in kerk De Doortocht in De Leyens.

Jan Hoogma werd geboren op 28 januari 1929 in Beesel in Midden-Limburg. Hij trad in de orde op 7 september 1948. Na de filosofie in Nijmegen studeerde hij klassieke talen in Nijmegen en studeerde cum laude af. Daarop volgde de theologiestudie in Maastricht en hij werd in 1962 als priester gewijd. Hoogma was 24 jaar verbonden aan het Aloysiuscollege in Den Haag als leraar klassieke talen en godsdienst, en was er twaalf jaar conrector.

In 1988 werd hij lid van het pastorale team van de H.Nicolaasparochie en via die weg maakte hij kennis met Zoetermeer. Na een uitstapje naar het Berchmanianum in Nijmegen als superior en lid van het provincieconsult, keerde hij in 1999 terug in de Haagse regio. Hij werd opnieuw pastor in Zoetermeer waar hij veelvuldig voorging in de Doortochtkerk tot in 2012.

De uitvaart is vanmiddag om 16:00 uur in Crematorium het Rijk van Nijmegen. Adres: Schoenaker 12 in Beuningen. Vanaf 13:00 uur is het mogelijk afscheid te nemen in de Sacramentskerk aan de Heyendaalseweg 300 te Nijmegen.

Reageer op dit artikel