In de regio van de politie-eenheid Den Haag, waartoe ook Zoetermeer behoort, zijn de afgelopen dagen brieven verspreid met daarin de oproep om melding te doen over hennepkwekerijen. De politie benadrukt dat zij deze brieven niet hebben verstuurd.

Mogelijk zijn de brieven afkomstig van mensen die om twijfelachtige redenen op zoek zijn naar dergelijke informatie, meldt de politie.

In de werkgebieden van de politiebureaus Zuiderpark in Den Haag en Zoetermeer zijn inmiddels dergelijke brieven bezorgd. De brieven lijken gedrukt op officieel briefpapier van de politie en men heeft geprobeerd de brieven een zeer authentieke uitstraling te geven. Er wordt opgeroepen om een bepaald 085-nummer te bellen of een 06-nummer te appen wanneer men het vermoeden heeft dat er in de buurt een hennepkwekerij is. Ook wanneer mensen informatie hebben over zaken die met een hennepkwekerij te maken kunnen hebben, hoort de afzender van de brief dat graag.

De politie benadrukt met klem dat deze brieven niet afkomstig zijn van de politie. In alle officiële politie-uitingen wordt namelijk altijd het nummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer, van Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000, gecommuniceerd.

Een valse brief ontvangen en al één van de valse nummers gebeld? Laat het aan de politie weten. Delen van dit bericht helpt, bedankt.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!