Zoetermeers Dagblad | Aanpak Brexit na vragen VVD Zoetermeer

Aanpak Brexit na vragen VVD Zoetermeer

mainImage

Het college heeft gehoor gegeven aan de wensen van VVD Zoetermeer over de aanpak van de Brexit op lokaal niveau. De partij stelde hier vorige maand vragen over, omdat er zorgen bestaan over de gevolgen van de Brexit voor de ondernemers.    

'Naar aanleiding van de vragen hebben de betreffende organisatieonderdelen van de gemeente direct de Brexit Impact Scan uitgevoerd', stelt het college. Het stadsbestuur heeft inmiddels ook een aantal ondernemersverenigingen, zoals de ondernemersvereniging RVOZ, het vrouwen netwerk Zoetermeer en omstreken vnZ&o en de bouwsociëteit OZB geïnformeerd over de Brexit Impact Scan voor bedrijven.

"Wij zijn blij dat de gemeente zich meteen is gaan voorbereiden. We kunnen moeilijk overzien wat de gevolgen uiteindelijk zijn, maar op deze manier heeft de gemeente hopelijk een antwoord op de problemen die ongetwijfeld gaan ontstaan", aldus VVD-raadslid Jeffrey van Gils. 

De accountmanagers van het team Economische Zaken van de gemeente Zoetermeer zullen vragen van bedrijven over de Brexit ook beantwoorden en zij wijzen, waar nodig, de bedrijven op de Brexit Impact Scan. De scan is inmiddels ook op de internetsite van de gemeente Zoetermeer geplaatst.


Foto: ANP