Zoetermeers Dagblad | Geen bijval plan Van Tuyll familiesportpark

Geen bijval plan Van Tuyll familiesportpark

mainImage
Juliëtte Meurs-Troch, raadslid en fractievoorzitter van Zoetermeer Vooruit.

De toekomst van het Van Tuyllpark is vooralsnog in nevelen gehuld. Het college is zoekende naar de beste manier om invulling te geven aan het gebied en in het kader van die zoektocht kwam Zoetermeer Vooruit met het idee van het 'Van Tuyll familiesportpark'. Een groot park waar jong en oud terecht kan voor recreatie. Het onderwerp belandde echter toch niet op de agenda van de commissievergadering gisteravond.      

"Helaas hebben de andere mede-indieners van het agenderingsverzoek zich teruggetrokken en konden we geen medestanders vinden in de raad om het toch te bespreken", zegt Juliëtte Meurs-Troch tegen www.zoetermeersdagblad.nl.  

De partij met twee zetels opteert er onder meer voor om de ijsbaan in de winter als schaatsbaan te gebruiken en op het eilandje een midgetgolfbaan te installeren. 'Ook een terreinbeheerder zou op het eilandje een plekje kunnen krijgen. De functie terreinbeheerder is nieuw in het park. Wij zien dat als iemand die toezicht houdt op wat er in het park gebeurt en waar mensen terecht kunnen met hun vragen.'

Andere ideeën: een picknickplek op het veld naast het nieuw te verrijzen zwembad met daarbij ook ruimte voor een natuurspeelplek, een speeltuin waar ook invalide kinderen kunnen spelen en aan de achterkant van het terrein (tegen de Australiëweg aan) een skatebaan. Het derde deel van het groen, richting de hockeyvelden van MHCZ, zou dan dienst moeten doen als evenemententerrein, aldus Zoetermeer Vooruit.

Meurs-Troch baalt dat er vanuit de andere partijen geen steun was. "De andere partijen willen blijkbaar liever wachten op een memo van het college zodat ze daar hun eigen visie op af kunnen stemmen of waar ze makkelijk kritiek op kunnen hebben. Het is nu dus wachten op een memo waarin het college gaat aangeven wat er momenteel allemaal al speelt qua plannen en besprekingen over het Van Tuyllpark. Een memo (opsomming) waar we al vier maanden op wachten. Dat geeft ons als Zoetermeer Vooruit het idee dat we straks weer mogen tekenen bij het kruisje. Het is jammer dat het zo gelopen is, maar wij blijven zelf met creatieve oplossingen komen voor de stad."