Zoetermeers Dagblad | 'Hooliganaanpak criminele jeugd Zoetermeer'

'Hooliganaanpak criminele jeugd Zoetermeer'

mainImage

Bij de commissievergadering van gisteravond werd onder meer gesproken over de extra inzet van één jeugdmarshall en twee jeugdBOA’s om zo jeugdoverlast en aan criminaliteit gerelateerde incidenten waarbij jonge Zoetermeerders betrokken zijn, tegen te gaan. Sepehr Mohammadian, commissielid van de politieke partij Zoetermeer Vooruit, pleitte voor een hooliganaanpak voor de jongeren die zich niet willen verbeteren.

"Heel veel jongeren zijn geen vrachtwagens waar je kennis in laadt, maar een raket waarvan je de ontsteking moet vinden om ze op het goede pad te krijgen. Laten wij samen voor die jongeren de ontsteking vinden. Tegen de jongeren die geen ontsteking hebben, moeten wij hard optreden", aldus Sepehr Mohammadian, zelf 19 jaar.

Hij vroeg tijdens de vergadering aan burgemeester Charlie Aptroot of er mogelijkheden zijn om eventueel tijdelijk een hooliganaanpak te voeren voor de leden van een overlastgevende groep. Deze hooliganaanpak werd eerder uitgerold in Rotterdam en Amsterdam als antwoord op voetbalhooligans.

Zoetermeer kampt met een groep jongeren dat structureel voor criminaliteit gerelateerde incidenten zorgt. 'Zoetermeer Vooruit heeft wel als motto 'met begrip voor onze jongeren', maar helaas kunnen we niet ontkennen dat er een groep jongeren is die structureel overlast bezorgt. Dat kunnen we in deze mate niet tolereren. Daar moeten we iets tegen doen.'