mainImage

Iedema: 'Fantastisch nieuws voor Zoetermeer'

7 november 2019, 11:23 uur
Politiek

Jumbo Supermarkten bouwt een distributiecentrum op bedrijventerrein Bleizo. Volgens het bedrijf levert dit naar verwachting duizend nieuwe banen op voor de regio. Het nieuwe centrum is specifiek bedoeld voor de distributie van online bestelde boodschappen en moet begin 2021 af zijn.

Wethouder Jan Iedema (economie) is enthousiast over de komst. "Duizend extra banen erbij is fantastisch nieuws voor Zoetermeer, Lansingerland en de regio. Zoetermeer is een logistieke hotspot en Bleizo wordt steeds meer het hart van de distributieketen voor de Randstad en is een banenmotor voor de regio."

Grote supermarkten en e-commerce ondernemingen kiezen bewust voor het centraal gelegen bedrijventerrein. Supermarktketens Aldi en Hoogvliet kochten eerder al grond op deze locatie.

Bleizo bevindt zich aan de rand van de stad en is een gemeenschappelijke ontwikkeling van Zoetermeer en Lansingerland, in samenwerking met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Bleizo levert een belangrijke bijdrage aan de bereikbaarheid van de Randstad en verbindt (bestaande en nieuwe) woon- en werklocaties met elkaar.