Kamerlid Helmi Huijbregts-Schiedon externe informateur

mainImage
Kamerlid Helmi Huijbregts-Schiedon externe informateur

Oud-burgemeester en huidig Eerste Kamerlid Helmi Huijbregts-Schiedon is bereid gevonden externe informateur te zijn in de tweede informatieronde die moet leiden tot een nieuwe Zoetermeerse coalitie. Deze nieuwe ronde is nodig nadat gebleken is dat er geen steun is voor een samenwerking tussen VVD, LHN, D66 en GroenLinks, de vier grootste partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Helmi Huijbregts-Schiedon, van 2001 tot 2009 burgemeester van Oosterhout, begeleidde in het verleden (in)formatiegesprekken in Zutphen en Breda. Komende periode voert ze ook in de gemeente Moerdijk enkele gesprekken in een (extra) gespreksronde daar. Als voormalig wethouder en raadslid heeft de VVD-politcia ervaring op lokaal bestuursniveau.

Huijbregts-Schiedon zal met alle partijen die dat willen een gesprek hebben, eventueel gevolgd door vervolggesprekken al dan niet in groter verband. Alle fracties zijn uitgenodigd om dat gesprek aan te gaan. Wanneer zij voldoende informatie heeft, kan ze haar (tussen-) conclusies aan de gemeenteraad melden.

Voor een meerderheidscoalitie zijn in Zoetermeer, waar de gemeenteraad bestaat uit 39 zetels, in elk geval vier partijen nodig.

Foto: de nieuwe gemeenteraad tijdens de avond van de installatie.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad.