Zoetermeers Dagblad | Klaasjan de Jong is er niet gerust op

Klaasjan de Jong is er niet gerust op

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

CDA Zoetermeer vindt dat het college inwoners beter moet informeren en betrekken bij de energietransitie. De partij maakt zich vooral zorgen over mogelijke plaatsing van windmolens net buiten de stadsgrenzen van Zoetermeer. Buurgemeente Lansingerland zocht een plek voor windturbines op de bedrijventerreinen Bleizo en Prisma. Nu dat niet lijkt te lukken zoekt de gemeente naar andere locaties.

"Het CDA wil van het Zoetermeerse college weten wat de impact is voor onze inwoners, en hoe zij verder worden geïnformeerd", aldus CDA-raadslid Klaasjan de Jong, die tevens werkzaam is voor de provincie Zuid-Holland op het gebied van mobiliteit en milieu.

"Met regelmaat spreek ik mensen die met spanning uitkijken naar informatie over wat er op ons afkomt. Daarom wil het CDA ook weten wanneer inwoners van Zoetermeer kennis kunnen nemen van de ideeën die de gemeente Zoetermeer heeft bij een duurzame energievoorziening, en het tijdspad waarin concrete veranderingen aan de orde zijn."

In schriftelijke vragen aan het college vraagt het CDA Zoetermeer met name aandacht voor de informatievoorziening aan mensen die wonen in Rokkeveen en Oosterheem. Raadslid Klaasjan de Jong noemt als voorbeeld de zoektocht naar windturbines in buurgemeente Lansingerland. De buurgemeente meldt in een brief aan de provincie dat zij het zoekgebied voor windturbines verlegt van Bleizo en Prisma naar andere delen van de gemeente. De Jong wil van het Zoetermeerse college weten wat de impact is voor Zoetermeerders.


Foto: Digitaal Dagblad