Online meedenken over Wilhelminapark

17 June 2020, 13:11 uur
Politiek
mainImage
Zoetermeers Dagblad

Vanaf 16 juni tot 1 juli kunnen inwoners via doemee.zoetermeer.nl, het online samenspraakplatform van de gemeente, meedenken over het plan van het Wilhelminapark. In het plan staat hoe de bomen en het groen de komende tien jaar geleidelijk vervangen worden. Dit is nodig omdat het oudste park van Zoetermeer inmiddels op leeftijd is en de bomen in de laatste levensfase raken. Omdat de gemeente het historische karakter van het park wil behouden, komt er een plan voor de komende tien jaar. Het bureau Peter Verkade is ingehuurd om het plan op te stellen.

Meedenken

Ongeveer zeshonderd bewoners rondom het Wilhelminapark ontvangen komende dagen een brief van de gemeente met een uitnodiging om mee te denken. Inwoners die geen brief hebben ontvangen, zijn uiteraard ook van harte welkom om hun mening te geven. Ga hiervoor naar de website doemee.zoetermeer.nl. Onder het kopje lopende projecten vindt u de naam Wilhelminapark. Peter Verkade, van het adviesbureau Peter Verkade, laat via verschillende filmpjes zien welke kansen en aandachtspunten er zijn voor de visie.

Vanaf 15 juli zijn alle reacties te vinden op het samenspraakplatform doemee.zoetermeer.nl. Tot uiterlijk 22 juli is er dan nog de mogelijkheid om hierop te reageren. Met deze input wordt het plan definitief opgesteld. Deze is in het najaar van 2020 klaar en op het samenspraakplatform te vinden.