PvdA Z'meer vraagt naar gevolgen toeslagenaffaire

7 January 2020, 13:42 uur
Politiek
mainImage

Honderden en mogelijk duizenden gezinnen zijn in financiële problemen geraakt door een foutief antifraudebeleid van de Belastingdienst. Gedupeerden zitten mogelijk al jaren in de zorgen. PvdA Zoetermeer heeft het college gevraagd of zij zicht heeft of er Zoetermeerse gezinnen tot de slachtoffers behoren. En of de gemeente deze mensen ook bijstaat hun leven weer op de rails te krijgen.

 

"Als inwoners uit Zoetermeer zijn gedupeerd, is de kans groot dat zij met de gemeente in aanraking zijn gekomen. En dat er extra hulp is gekomen voor deze mensen. Denk daarbij aan schuldhulpverlening, jeugdzorg of hulp bij het zoeken naar andere woonruimte. Want de kans bestaat dat gedupeerden geen geld meer hadden om hun woonlasten te voldoen", aldus commissielid Sicco Louw van PvdA Zoetermeer.

De PvdA vraagt het college of zij gedupeerde inwoners in het vizier heeft en of ze bereid is deze mensen bij te staan hun leven weer op de rit te krijgen. En bovendien wil de PvdA weten of het gemeentebestuur de eventueel gemaakte kosten op de rijksoverheid gaat verhalen.