Zoetermeers Dagblad | Raad buigt zich over profielschets burgemeester
mainImage

Raad buigt zich over profielschets burgemeester

Raadzaal Zoetermeer, archief.
20 februari 2020, 18:18 uur
Politiek

Er is vanavond een extra raadsvergadering in het Stadhuis waarbij de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Zoetermeer centraal staat. De vergadering begint om 20.00 uur en is vrij toegankelijk. 

De door de gemeenteraad ingestelde vertrouwenscommissie voor de benoemingsprocedure heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het opstellen van een (concept) profielschets voor de werving van een nieuwe kroonbenoemde burgemeester. Doelstelling van de raadsvergadering is om te komen tot een door de gemeenteraad vastgestelde profielschets.

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland (commissaris van de koning), de heer J. Smit, is ook bij deze vergadering aanwezig. Verder zal GroenLinks-fractievoorzitter Jordy Boerboom, voorzitter van de vertrouwenscommissie, een toelichting geven op het gevolgde proces om tot de profielschets (beschrijving) van de nieuwe burgemeester te komen. Vervolgens gaat de commissaris van de Koning met de raad in gesprek over de profielschets. Na afloop van dit gesprek neemt de raad er een besluit over en wordt de definitieve profielschets aan de CdK aangeboden.

Dit betekent dat de weg vrij is om de vacature van burgemeester van Zoetermeer open te stellen. Dit wordt gedaan vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het wachten is dan op de sollicitanten.

Huidig burgemeester Charlie Aptroot neemt na 31 maart 2020 afscheid.   


Foto: Raadzaal Zoetermeer