Vragen D66 over onzekerheid rondom LangeLand

8 January 2020, 08:00 uur
Politiek
mainImage

D66 Zoetermeer wil weten hoe het zit met de toekomst van het LangeLand Ziekenhuis. De partij heeft schriftelijke vragen ingediend bij het stadsbestuur na een publicatie in het weekblad Medisch Contact waaruit zou blijken dat Reinier Haga de stekker trekt uit de verdergaande fusie.

 

'Wat is het oordeel van het college over het bericht dat een verdergaande fusie van het LangeLand Ziekenhuis, het HagaZiekenhuis en het Reinier de Graaf ziekenhuis van de baan is? Wat betekent deze ontwikkeling voor de toekomst van het Langeland Ziekenhuis? In welke vorm blijft het Langeland Ziekenhuis bestaan?'

En: 'Hoe beoordeelt het college de uitspraak van de voorzitter van de raad van bestuur van DSW Zorgverzekeraar 'Het financieel zwakke LangeLand Ziekenhuis moet wat De Groot betreft wel blijven bestaan, maar 'niet aan het financiële infuus van twee ziekenhuizen'. 'Wij zorgverzekeraars moeten via financiering ervoor zorgen dat er in Zoetermeer een ziekenhuis blijft bestaan'?

Het LangeLand Ziekenhuis was een paar jaar geleden bijna failliet, maar werd toentertijd overgenomen door de ziekenhuisgroep Reinier de Graaf/HagaZiekenhuis. In oktober 2019 scoorde het Zoetermeerse ziekenhuis het slechtste bij de jaarlijkse Benchmark Ziekenhuizen-test. Het LangeLand kreeg een 2.