Zoetermeers Dagblad | Onduidelijkheid situatie fietspad Heemkanaal

Onduidelijkheid situatie fietspad Heemkanaal

mainImage

De politieke partij Zó! Zoetermeer vraagt het college om opheldering over de verkeersregels die gelden op het Heempad, het fietspad langs het Heemkanaal in Oosterheem. Er zijn daar bekeuringen uitgedeeld aan snorfietsers, maar het is onduidelijk of dat wel terecht is.

'Volgens de agent die de bekeuring uitdeelde is hiertoe in overleg met de omwonenden besloten. Samen met de persoon die de bekeuring kreeg heeft Zó! Zoetermeer geprobeerd om uit te zoeken van welke verkeersovertreding er dan sprake zou zijn, maar daar komen wij niet uit.'

Op het Heempad wordt aangegeven dat het een fietspad betreft met een zogenaamd 'G13 onverplicht fietspad'-bord. 'Volgens alle regels die wij hebben kunnen vinden, mag je daar lopen (fietsen is niet verplicht) gewoon fietsen, en mag je er ook rijden met een snorfiets met elektromotor of met een snorfiets met uitgeschakelde verbrandingsmotor. De bekeurde reed er met een snorfiets met een blauw kenteken (met witte cijfers/letters) en kan niet harder dan 25 km per uur'.

'Als je er wel mag rijden met een snorfiets dan wist de (motor-)agent dit blijkbaar niet. Hoe kan het dat er mensen bekeuringen uitdelen die zelf de regels niet kennen? Hoe vaak komt dit voor? Wordt ergens bijgehouden hoe vaak er onterechte bekeuringen worden uitgeschreven', zijn enkele vragen die Zó! Zoetermeer aan het college heeft gesteld.

'Kan het zijn dat er sprake is geweest van een nepagent? Klopt het dat er afspraken zijn gemaakt met de omwonenden over het bekeuren van snorfietsen wegens geluidsoverlast? Als de bekeuring onterecht was, kan het college er dan voor zorgen dat dit per ommegaande ongedaan wordt gemaakt?'


Foto: Zoetermeers Dagblad