Vragen PVV Zoetermeer over mobiele toezichtspost

3 December 2019, 16:09 uur
Politiek
mainImage

PVV Zoetermeer heeft aan het college schriftelijke vragen gesteld over de mogelijkheden om mobiele toezichtsposts in te zetten, ter verhoging van de veiligheid in de stad. Dit naar aanleiding van een vandaag gepubliceerd artikel in De Telegraaf waarin naar voren komt dat de gemeente Rotterdam zeer positieve ervaringen heeft met haar mobiele toezichtspost en daarom een tweede gaat inzetten.

 

De toezichtsposten worden ingezet als mensen bezorgd zijn door bijvoorbeeld ernstige overlast, geweld, woninginbraken, jongerenproblematiek of drugs dealen in hun wijk. Door hun grote mobiliteit zijn de toezichtsposten gemakkelijk tijdelijk inzetbaar en voor een zeer breed scala aan veiligheids-en leefbaarheidsproblemen.

PVV Zoetermeer wil van het stadsbestuur weten of er in Zoetermeer plannen zijn om mobiele toezichtsposten of vergelijkbare voorzieningen te realiseren. 'Mocht het antwoord 'nee' zijn, deelt u dan de mening dat de inzet van een mobiele toezichtspost niet alleen laat zien dat de gemeente specifieke problemen in wijken zeer serieus neemt, maar ook de zichtbaarheid van politie en handhavers vergroot met alle voordelen van dien voor de veiligheid in Zoetermeerse wijken?'

De partij zou graag zien dat het college zo snel mogelijk in overleg treedt met relevante organisaties om een pilot van een jaar op te zetten voor de gemeente Zoetermeer.