Zoetermeers Dagblad | Zó! Zoetermeer: maak haast met Cadenza 2

Zó! Zoetermeer: maak haast met Cadenza 2

mainImage

De ontwikkelingen van Cadenza 2 gaan Zó! Zoetermeer niet snel genoeg. De partij gaat het college hierover met mondelinge vragen bestoken tijdens de raadsvergadering van 18 maart.

"We praten al sinds 2014 over de 60 tot 90 jongerenwoningen die eerst in de Stadhuistoren en toen in Cadenza zouden komen. De afspraak was dat er voortvarend gewerkt zou worden, maar het lijkt erop dat er al meer dan een jaar gepraat wordt. Waarom is er niet verder gegaan met een aanbesteding en vast een wijziging van het bestemmingsplan zoals in het raadsvoorstel staat", vraagt fractievoorzitter Marijke van der Meer zich af. 

In december 2014 besloot de raad besloten om bij de verbouwing van het Stadhuis een deel van de toren te verkopen om er jongerenwoningen van te maken. In 2016/2017 is er geruild waarbij is afgesproken dat de jongerenwoningen niet in de toren maar op Cadenza 2 zouden komen.

"Wij zouden in de tweede helft van 2018 een voorstel krijgen met onder meer een concreet plan van de ontwikkelaar. Daarna is het stil gebleven. Op onze technische vragen kregen we als antwoord dat er nog steeds wordt gepraat met beoogde marktpartijen en dat de gesprekken nog niet zijn afgerond. Is het college niet bang dat door het almaar praten ondertussen de prijzen steeds hoger worden en het hele project straks onbetaalbaar wordt?"

Zó! Zoetermeer wil dat het stadsbestuur haast maakt en met een voorstel komt. "Het college legt ons steeds plannen voor, voor De Entree en voor de Versnellingsagenda, maar we moeten natuurlijk ook opletten dat de volgende stappen worden gezet en dat er daadwerkelijk gebouwd gaat worden."


Foto: Gemeente Zoetermeer