Zoetermeer Vooruit: Tiny houses in het Westerpark

28 February 2020, 09:22 uur
Politiek
mainImage
Yvonne Bink-Winterkamp (rechts), raadslid van Zoetermeer Vooruit.

Steeds meer steden verwelkomen zogeheten tiny houses in hun stad. In Zoetermeer is dit nog niet het geval, maar de lokale politieke partij Zoetermeer Vooruit wil dat veranderen. Niet om de woningnood op te lossen, maar om mensen tegemoet te komen die een duurzame manier van leven en wonen ambiëren.

Voor Zoetermeer Vooruit en Suzanne Verboon komt de gedachte al snel op het Westerpark. Het verenigingsgebouw ‘t Westpunt van de Stichting Vrienden Natuur- en Landschappentuin in het Westerpark is eind 2019 afgebrand. 'Heel pijnlijk want het gebouw was net opgeknapt. Mogelijk is het gebouw, evenals eerder het insectenhotel, in brand gestoken. Stel dat er een beheerder was geweest of een toezichthouder? Mogelijk was dit niet gebeurd als hier Tiny houses hadden gestaan die de verbinding zouden maken tussen de wijk en het verenigingsgebouw in het Westerpark'.

Volgens Yvonne Bink-Winterkamp, raadslid voor Zoetermeer Vooruit en Dré Geerdinck, ontwerper van tiny houses, zijn er zeker mogelijkheden. Rondom het ’t Westpunt is volgens hen voldoende grond om tiny houses te realiseren.

Lint
Zoetermeer Vooruit zet zich al langer in om tiny houses in Zoetermeer te krijgen. 'We hebben het dan over huisjes van vijftig vierkante meter die helemaal zelfvoorzienend zijn. En dat is goed te realiseren in het Westerpark. Wellicht is het mogelijk om een lint van tiny houses neer te zetten. Die zouden een verbinding kunnen maken tussen de wijk Meerzicht, ’t Westpunt en het Westerpark'.