Zoetermeers Dagblad | Zoetermeers Statenlid: 'Dit is onacceptabel'

Zoetermeers Statenlid: 'Dit is onacceptabel'

mainImage
Jeremy Mooiman

Zoetermeers PVV Statenlid Jeremy Mooiman, tevens raadslid in Zoetermeer, verzet zich tegen het voortrekken van statushouders ten opzichte van de Nederlandse burger. In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart maakt Mooiman, nummer vier op de lijst van PVV Zuid-Holland, zich hier extra hard voor.

"Al jaren dwingt het Zuid-Hollandse college bestaande uit VVD, D66, CDA en SP onze Zuid-Hollandse gemeenten om voorrang te blijven verlenen aan statushouders bij het toewijzen van woningen. Dat is volstrekt onacceptabel. In 2016 ging bijna 13 procent van alle sociale huurwoningen in Zoetermeer naar statushouders, dit terwijl de wachtlijsten oplopen tot bijna acht jaar! Het college heeft compleet lak aan de Nederlander. De PVV pleit ervoor om woningen beschikbaar te stellen aan de Nederlandse burgers. Zij hebben keihard geknokt en verdienen een eerlijke behandeling."

De provincie Zuid-Holland verwacht dat de asielinstroom de komende jaren onverminderd doorgaat. Ook stelt de provincie zich zeer bereidwillig op om iedereen op te vangen. Gemeenten worden onder druk gezet, zo meent de PVV. Angst is er bij de partij voor een verdere verdrukking op de sociale huurvoorraad.

Mooiman vervolgt: "De politieke elite pakt de Nederlandse burger keihard in de portemonnee. Wie mag er opdraaien voor de kosten van de asielinstroom? Juist, de Nederlander. Om daar nog een schepje bovenop te doen, krijgen asielzoekers en statushouders naast een woning ook nog eens van alles cadeau. Naast een uitkering krijgen ze de inrichting van de woning, tandartskosten en het eigen risico voor de ziektekostenverzekering vergoed. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, gaat voor ieder gezin de energierekening gemiddeld met 334 euro omhoog! Dit mede om de provinciale duurzaamheidswaanzin te bekostigen. Genoeg is genoeg!"