Zoetermeers Dagblad | Zorgen om parkeerdruk binnenstad Zoetermeer

Zorgen om parkeerdruk binnenstad Zoetermeer

mainImage

De fractie van Zó! Zoetermeer maakt zich grote zorgen over de parkeergelegenheid in en om de binnenstad van Zoetermeer. De partij organiseert daarom voor 9 mei een bijeenkomst voor alle mensen die in de binnenstad wonen en werken om over alle plannen van het college te praten.

Fractievoorzitter Marijke van der Meer: "De gemeenteraad moet nog praten over nieuw parkeerbeleid, maar ondertussen is er al sprake van allerlei ontwikkelingen en plannen in het centrum waardoor de parkeerruimte enorm onder druk komt te staan. Wij zijn echt bang dat het binnenkort een grote parkeerpuinhoop wordt, die niet meer op te lossen is."

Er zijn onder meer plannen voor enorme woontorens aan de Markt, Italiëlaan, Denemarkenlaan, Belgiëlaan, Nederlandlaan, Brusselstraat, Frankrijklaan en Luxemburglaan.

Van der Meer: "Zó! Zoetermeer vindt zeker dat er meer woningen moeten komen, want er is sprake van echte woningnood, maar die woningen moeten komen op verstandige locaties, en die moeten worden voorzien van genoeg parkeermogelijkheden. We moeten ons niet rijk rekenen en denken dat de helft van de mensen wel met de trein naar zijn werk zal gaan, of gebruik gaat maken van auto’s die ze met elkaar gaan delen om de kinderen op zaterdagochtend naar de uitwedstrijden te brengen."

Wie op 9 mei wil komen, kan een e-mail sturen aan [email protected] onder vermelding van 'Parkeren & Zó!' met zijn of haar naam, adres en het aantal personen. Na aanmelding krijgt iedereen de nadere gegevens zoals de locatie van de bijeenkomst.


Foto: Zoetermeers Dagblad