De gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor de aanleg van een ZoRo-busbaan (ZoetermeerRotterdam) langs de spoorlijn Gouda- Den Haag tussen het nieuwe station Lansingerland–Zoetermeer en de Zuidweg ter hoogte van Rokkeveen. De fracties stemden afgelopen maandag bij de raadsvergadering unaniem in met het plan, waarvan de kosten geschat worden op 2.935.820 euro. Zoetermeer heeft voor dat bedrag succesvol een subsidieverzoek ingediend bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Het traject van de ZoRo-busbaan ontstond door een investering van de stadsregio Rotterdam, nu Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), en is onderdeel van RandstadRail. De ZoRo-bus rijdt sinds 2012 tussen de haltes Zoetermeer Centrum-West en Rodenrijs. In opdracht van de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland, in samenwerking met de MRDH, vindt de ontwikkeling plaats van het Bleizo-gebied. Project Bleizo bestaat uit de ontwikkeling van een regionaal vervoersknooppunt en de ontwikkeling van het gebied Bleizo.

Met de MRDH is afgesproken dat de uitvoering van dit deel van de ZoRo-busbaan gelijktijdig met het woonrijp maken van het gebied rond de vervoersknoop plaatsvindt door de gemeente Zoetermeer met toegezegde subsidie van de MRDH. De ZoRo-busbaan zal volgens planning in december 2018, tegelijk met het nieuwe station, in gebruik worden genomen.

De Zoetermeerse fracties van PvdA en VVD opperden eerder dit jaar het plan om de Zo-Ro-buslijn door te trekken naar Schiedam.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!