Een overvolle tribune gisteravond bij de maandelijkse raadsvergadering. Er waren zoveel bezoekers dat er niet voor iedereen een zitplaats was en dat had deels te maken met de vele insprekers en de aanwezigheid van Stichting Welzijn & Zorg Doven (WeZoDo) en hun achterban (op de foto links in witte shirts).

De heer A. Aalderink sprak namens het bestuur van WeZoDo in om bezwaar te maken tegen de verplichte verhuizing van de stichting van de 5-Meistraat 1 naar een kleinere locatie. Er was een gebarentolk aanwezig om het pleidooi van de diverse insprekers te vertalen. De groep vertrok weer om 20:30 uur, nadat de voorzitter hiervoor twee minuten schorsing had ingelast.

Verder maakte ook de heer Lesley Fer namens Stichting Antiaz gebruik van het spreekrecht naar aanleiding van de nieuwe subsidieverdeling. Antiaz heeft een locatie in het Castellum en wil deze behouden, maar het college heeft besloten om geen Antillianenbeleid meer te voeren en is dus van mening dat zij ook niet meer in aanmerking komen voor subsidie en een plek in de kunstcentrum Baztille.

De heer Budhoo sprak namens Stichting Insaniyat (voor Surinamers in Zoetermeer) in omtrent een locatie waar zij activiteiten met ouderen kunnen uitvoeren.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!