Grillroom Tiberya Terra Dolfi in de Dorpsstraat is weer open. De shoarmazaak werd op last van burgemeester Charlie Aptroot voor een half jaar gesloten nadat er in de nacht van 16 op 17 januari dit jaar softdrugs was gevonden bij een horecacontrole. Een bezoeker bleek de softdrugs bij zich te hebben en werd uit de zaak verbannen. De eigenaar stapte na de opgelegde straf naar de bestuursrechter en is in het gelijk gesteld. Dat meldt Omroep West.

Grillroom Tiberya is sinds 27 februari weer geopend. “Daar ben ik heel blij mee, de sluiting van zes weken heeft ons veel geld gekost,” zegt de restauranteigenaar. “Een sluiting van een half jaar hadden we niet overleefd.”

De gemeente Zoetermeer heeft aan Omroep West laten weten dat het de behandeling van de bezwaarschriftencommissie afwacht. “Het is een voorlopige voorziening,” vertelt een woordvoerder. “De commissie moet aangegeven of een sluiting van zes maanden voldoende gemotiveerd is. Die uitspraak van de commissie wachten wij eerst even af.” Het is niet bekend wanneer dat is.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!