Bij CKC & partners vond vandaag voor het vierde jaar op rij de Hebocon-robotwedstrijd plaats. Ruim 80 leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisscholen Meester Verwers (Seghwaert) en De Waterlelie (Rokkeveen) uit Zoetermeer gingen hierbij met elkaar de strijd aan in de Theaterzaal.

De finale was de ontknoping van een aantal weken van voorbereiding. De leerlingen maakten met ondersteuning van het speciaal ontwikkelde lesplan hun meest eenvoudige robot, waarbij het gebruik van hightech voor strafpunten zorgt. Hebocon is een schoolprogramma over samen bouwen die wordt georganiseerd door CKC & partners en Digital Art Lab. Leerlingen maken kennis met techniek en bedenken samen een concept die ze vervolgens bouwen

,,Het leerprogramma is laagdrempelig en daardoor zeer geschikt voor primair onderwijs om technische vaardigheden in het onderwijs te integreren,” aldus Piem Wirtz, manager Digital Art Lab. Naast samenwerken, technisch inzicht, creativiteit en oplossingsgericht denken, moet Hebocon ook zorgen voor plezier bij de deelnemers.

Dit jaar hebben Meester Verwers en De Waterlelie aan de wedstrijd deelgenomen. In vier ochtenden leerden de kinderen van groep 7 en 8 alles over elektriciteit en tandwielaandrijving. Daarna gingen ze aan de slag met een motortje, een batterij en speelgoed om een robot in elkaar ze zetten.

De leerlingenteams probeerden in deze finale hun mechanische tegenstander uit de ring te manoeuvreren. Van de 22 gebouwde robots gingen er twaalf door naar de finale. Daarvan kwamen er drie winnaars uit de bus: Indianenstier, Busy en Laaier. De Hebocon-prijzen werden uitgereikt door CKC-directeur Susan Langeveld.