Ook deze zomer genieten weer tienduizenden scouts in Nederland van hun jaarlijkse zomerkamp, waaronder de leden van de Zoetermeerse Scoutinggroep John McCormick (JMC). Het kamp is traditiegetrouw het hoogtepunt van het scoutingjaar. Alles wat de scouts het afgelopen jaar geleerd hebben, brengen zij deze week (14-21 juli) in de praktijk.

De diverse leeftijdsgroepen van de Zoetermeerse scouts brengen het zomerkamp op verschillende locaties door. De welpen van de Sioniehorde (meisjes 7 tot 11 jaar) en van de Dewanihorde (jongens 7-11 jaar) verblijven in een clubgebouw van een andere scoutinggroep in Oosterhout.

De gidsen (meisjes 11 tot 15 jaar) kamperen op Scouting-labelterrein St. Walrick in Overasselt en de verkenners (jongens 11 tot 15 jaar) gaan back to basic op Scouting Labelterrein Malpiesche Bergen in de buurt van Valkenswaard nabij de Belgische grens.

De vrijbuiters (jongens en meisjes van 12 tot en met 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen) verblijven op Jugendzeltplatz Dreistegen in Monschau te Duitsland. De explorers (jongens en meisjes 15 tot 18 jaar) gaan ook naar het buitenland. Zij zijn met gehuurde busjes naar een scoutingterrein in Jambville in Frankrijk afgereisd.

De bevers (jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar) gingen al eerder, tijdens het Pinksterweekend, op kamp. Zij logeerden twee nachten bij een scoutinggroep in Boskoop. Na de zomerkampen hebben de jeugdleden een aantal weken vakantie. Op 1 september is de herstart van het scoutingsseizoen met het zogeheten overvliegfeest.