De jeugdleden van de Zoetermeerse Scoutinggroep John McCormick (JMC) zijn van 8 tot en met 15 juli op zomerkamp en sluiten daarmee het scoutingseizoen 2016-2017 af. Waar de scouts zijn en wat ze gaan doen? Hieronder een overzicht.

De welpen van de Sioniehorde (meisjes van 7 tot 11 jaar) en van de Dewanihorde (jongens van 7 tot 11 jaar) verblijven deze week gezamenlijk in een clubgebouw van een andere scoutinggroep in Ridderkerk. Het thema daar is de Oertijd. De groepen moeten hutten bouwen, grotschilderingen en maskers maken, pottenbakken, vlotvaren en een kampvuur realiseren.

88 opdrachten uitvoeren

De gidsen (meisjes van 11 tot 15 jaar) kamperen op labelterrein Het Naaldenveld in Bentveld. Ze hebben een Crazy 88-kamp waarbij ze gedurende de week 88 opdrachten moeten uitvoeren. Zo zullen ze twee hikes lopen, Haarlem gaan bezoeken, een avondspel doen met andere scouts en zwemmen.

De verkenners (jongens van 11 tot 15 jaar) gaan back to basic op Scouting Labelterrein De Vrijenberg in Loenen. Het thema is Avontuur. De vrijbuiters (jongens en meisjes van 12 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen) verblijven op een unieke locatie in de bossen van Landgoed Welna op kampterrein Buitendoor bij Epe. Tijdens het kamp met thema ‘De schatten van Buitendoor’ komen verschillende sagen uit het gebied aan bod.

De explorers (jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar) gaan naar het buitenland. Zij vertrekken met gehuurde busjes naar scoutingterrein Brexbachtal in Neuwied in Duitsland. Op het programma staat onder meer een groot klimpark, een tweedaagse zwerfhike en een bezoek aan Koblenz.

De bevers (jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar) gingen al eerder, tijdens het Pinksterweekend, op kamp. Zij logeerden twee nachten bij Scouting Nootdorp. Daar hielden ze samen met bevers van een scoutinggroep uit Den Haag een Indianenkamp en gingen op zoek naar ingrediënten voor een medicijndrank.