Sinterklaas komt dit jaar op 18 november in Zoetermeer aan met een intocht door het Stadshart, waarna hij met zijn Zwarte Pieten pakketjes gaat rondbrengen. Om het feest voor kinderen nog wat specialer te maken, houdt Bibliotheek Zoetermeer deze periode een Sinterklaas-actie bij alle vestigingen.

Kinderen van vier tot acht jaar zijn op woensdag 29 november om 14:00 uur welkom om te komen luisteren naar een Sinterklaasverhaal. Na het voorlezen kunnen ze een (vouw)schoentje kleuren. Het vouwschoentje blijft in de Bibliotheek en kan op 4 en 5 december weer opgehaald worden. Sinterklaas is dan langs geweest en heeft er een cadeautje in gedaan.

Het Schoenboekje is onderdeel van de leesbevorderingscampagne ’t Heerlijk Voorleesavondje dat in 2017 plaatsvindt op woensdag 29 november. Alle ouders van Nederland worden die avond opgeroepen om die avond minimaal vijftien minuten voor te lezen. Voorlezen is heel belangrijk voor jongen kinderen. Met slechts een kwartiertje per dag neemt hun lees- en taalvaardigheid enorm toe. Het Schoenboekje is goed voor vijftien minuten (voor)leesplezier. De Sinterklaascampagne is een collectieve campagne van de bibliotheek en boekhandel en wordt georganiseerd door CPNB.