Mariska Overgaag uit Zoetermeer is één van de drie genomineerden voor de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2017. Dat heeft de vakjury, onder leiding van Marijke Vos (voorzitter Sociaal Werk Nederland), bekendgemaakt.

Overgaag is werkzaam voor Kwadraad; een organisatie die verantwoordelijk is voor het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld, het Algemeen Maatschappelijk Werk en Gezinscoaching. Dit jaar richtte zij een meldpunt op voor mensen met schuldenproblematiek in Zoetermeer: EMMA (Eerder Melden, Minder Achterstanden).

De andere genomineerden zijn Lennert Bont (Versa Welzijn), en het duo Aksana van Maanen (Vita Welzijn) en Sanne Joosen (AanZ Amstelveen).

Alle voorgedragen kandidaten zijn uitgebreid beoordeeld op criteria als zichtbaarheid, vernieuwing, verbindende kwaliteiten en lef.

Hoe wordt de winnaar bepaald?

Van de drie genomineerden worden mooie portretfilmpjes gemaakt, die van half februari tot half maart 2017 op de website van Zorg + Welzijn komen te staan. Op deze filmpjes kan iedereen een stem uitbrengen, wat voor 25 procent van het eindresultaat telt. De vakjury bepaalt vijftig procent van het eindresultaat. Tot slot mogen de deelnemers aan het congres De Dag van de Sociaal Werker (15 maart 2017) ook terplekke op hun favoriet stemmen. Dit wordt voor 25 procent meegewogen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens dit congres.

De verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2017 is een initiatief van FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn en Sociaal Werk Nederland. De verkiezing wordt georganiseerd door arbeidsmarktorganisatie FCB, in samenwerking met mediaplatform Zorg + Welzijn.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!