Voor werkzoekende vijftigplussers is het niet altijd gemakkelijk om een passende baan te vinden. De gemeente Zoetermeer wil die groep een helpende hand bieden met een pilot die dit jaar start. Daarbij kunnen vijftigplussers werkervaring opdoen door het lopen van een werkervaringsstage van maximaal zes maanden. Ze behouden hun uitkering en krijgen een stagevergoeding van 150 euro per maand. Dat betaalt de werkgever. De nieuwe stages zijn het gevolg van een motie van raadslid Benita van Wegen van Lijst Hilbrand Nawijn.

Voor werkzoekenden in deze leeftijdscategorie is dit een mogelijkheid om hun werkervaring en competenties te laten zien en te ontwikkelen. De kans op het vinden van een baan is zo groter.

Het Werkgeversservicepunt in Zoetermeer gaat actief bemiddelen tussen de werkzoekenden en bedrijven in het Zoetermeerse netwerk. Voor 2016 streeft de gemeente naar ongeveer twintig stageplaatsen en gaat er vanuit dat er minimaal tien tot vijftien werkgevers mee gaan doen. De pilot is een Zoetermeerse variant op de Meesterbeurs zoals de gemeenten Eindhoven en Tilburg inzetten. Het verschil is dat Zoetermeer via het Werkgeversservicepunt zelf actief bemiddelt voor zowel deelnemers als bedrijven.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Zoetermeer? Gratis abonneren!