mainImage

Bijlow verdedigt doel van Feyenoord in finale met AS Roma

Justin Bijlow.
25 mei 2022, 20:33 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Justin Bijlow verdedigt vanaf 21.00 uur het doel van Feyenoord in de finale van de Conference League tegen AS Roma. De 24-jarige doelman viert tijdens de eindstrijd in de Arena Kombëtare van Tirana na ruim twee maanden zijn rentree in het doel van de ploeg uit Rotterdam.

Bijlow liet zich in maart aan een voet opereren en ging ervan uit dat zijn seizoen voorbij was. Maar met de finale van de Conference League in aantocht zette hij toch alles op alles om fit te worden. Ondanks een gebrek aan wedstrijdritme krijgt hij van trainer Arne Slot de voorkeur boven Ofir Marciano, de Israëliër die afgelopen maanden met wisselend succes bij Feyenoord onder de lat stond.

De basisformatie van Feyenoord voor de eerste Europese finale sinds 2002 kent geen verrassingen. Jens Toornstra, normaal gesproken de aanvoerder, moet genoegen nemen met een plaats op de bank.

Bij AS Roma heeft oud-Feyenoorder Rick Karsdorp een basisplaats. Ook Henrikh Mkhitaryan verschijnt aan de aftrap. De aanvaller uit Armenië scoorde vijf jaar geleden voor Manchester United in de finale van de Europa League tegen Ajax (2-0).

Opstellingen

Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi en Malacia; Aursnes, Til en Kökçü; Nelson, Dessers en Sinisterra.

AS Roma: Rui Patricio; Karsdorp, Mancini, Smalling, Ibañez en Zalewski; Zaniolo, Pellegrini en Cristante; Abraham en Mkhitaryan.


Door: ANP | Foto: Orange Pictures