Brons voor Zoetermeerse para-karateka

15 October 2019, 17:09 uur
Sport
mainImage

Op zondag 13 oktober vond in Boedapest, Hongarije de 2nd Open Hungarian I-Karate Global Athleszisz Cup 2019 plaats, een internationaal toernooi voor karateka met een beperking. De Kai Sei No Limits-karateka Elise Reedijk heeft gestreden voor een plek op het erepodium. In haar categorie kata individueel behaalde zij een bronzen plak.

Met 120 deelnemers uit 10 landen (Rusland, Italië, Ierland, Roemenië, India, België, Servië, Ukraïne, Hongarije en Nederland) en met 62 categorieën werden er heel wat gevechten op de mat gelegd.

In de categorie 201 walkers (learning difficulties, 75-50 IQ) wist Reedijk als derde te eindigen, met dank aan een goed gelopen kata chinto. Als kers op de taart ontving ze ook een uitnodiging voor de World Cup I-Global volgend jaar april in Klin/Moskou (Rusland).

In Nederland zijn er nog geen toernooien voor karateka met een beperking en staat het para-karate in de kinderschoenen. Budoschool Kai Sei zegt zich met ouders, trainers/coaches en deelnemers sterk te zullen gaan maken om het para-karate in Zoetermeer, maar ook in Nederland (als commissielid para-karate bij de Karate-do Bond Nederland), op de kaart te zetten.