Chinese versterking voor selectie Taverzo

10 May 2019, 15:04 uur
Sport
mainImage
Zhou Xijun in actie.

De mannenselectie van Taverzo krijgt volgend seizoen versterking van de Chinees Zhou Xijun. De negentienjarige tafeltennisser zal de Zoetermeerse club in het seizoen 2019/2020 bijstaan tijdens het Europese avontuur in de Europe Cup (voorheen ETTU Cup). Dit is het op één na hoogste internationale clubtoernooi voor tafeltennisteams. 

Zhou Xijun zal naast de Europese wedstrijden voor Taverzo mogelijk ook als sparringpartner in Leuven bij de Belgische selectie aan de slag gaan.

Verder komt er in de persoon van Wang Shuo een tweede Chinees naar Taverzo. Het gezin van Shuo gaat zich vestigen in Den Haag en zij zochten een vereniging voor hun zoon. Wang Shuo is tot op heden lid van de jeugdselectie van de provincie in Bejing. De afgelopen weken draaiden hij bij de voorbereidingen op de verhuizing al enkele trainingen mee. Li Jiao, nog altijd lid van Taverzo, zorgde voor het contact met de club. 'Wang Shuo is al bezig met het leren van de Nederlandse taal en is een zeer waardevolle aanvulling gebleken op de trainingen en heeft al menig speler verrast', laat Taverzo weten.

Patrick Bruijne, die al eerder speelde voor Taverzo, komt over van VVV en zal evenals Wang Shuo op zoek gaan naar de aansluiting met het eerste team.