mainImage

Dames SG WZC pakken punt bij nummer twee

Marise de Groot op weg naar een strafworp voor SG WZC.
18 november 2019, 09:52 uur
Sport

De Zoetermeerse waterpolodames van eerstedivisionist SG WZC verbaasden zaterdag vriend en vijand door een punt af te snoepen van de nummer twee Z&PC De Gouwe. In een enerverend duel werd het 11-11. Periodestanden 2-2, 1-4, 5-2, 3-3. De gelouterde ploeg uit Waddinxveen kwam met een punt nog goed weg. De equipe van Zoetermeer-coach Ton Kloosterman, zelf twaalfde op de ranglijst, verdedigde twintig seconden voor het laatste fluitsignaal nog een minimale voorsprong van 11-10, maar kon dat niet vasthouden.

 
 
"Dit hadden we niet verwacht", jubelde Kloosterman na afloop. "Iedereen kon vrijuit spelen en dat was denk ik de sleutel van dit succes. Toch kan ik niet ontkennen dat ik een dubbel gevoel aan dit duel overhoud. Als je zo dicht bij de winst bent, is het jammer dat het net uit onze handen glipt. We hadden onszelf echt enorm kunnen belonen met drie punten en een uitroepteken kunnen zetten achter deze wedstrijd. Nu is het geen uitroepteken, maar een punt. Letterlijk een punt. Al met al is dit natuurlijk een fantastisch resultaat dat perspectief biedt voor de aankomend wedstrijden."
 
Zaterdag staat het volgende duel op het programma. Een echte derby. SG WZC neemt het in een uitwedstrijd op tegen de buren van Waterpolo Den Haag. In Het Hofbad galmt om 18.45 uur het eerste fluitsignaal.
 
Zaterdag 16 november
SG WZC - Z&PC De Gouwe 11-11
Periodestanden: 2-2, 1-4, 5-2, 3-3
Doelpunten SG WZC: Svetlana Wolters 4, Marloes Knol 3, Nikkie van Veen 2, Eveline Helmstrijd, Joelle Hoegee. 
Saves keepster Lindsey Hol: 9


Foto: Foto: Olaf Otten | OttenZien Fotografie