mainImage

Feyenoord grijpt naast bonus van 2 miljoen euro voor winnaar

25 mei 2022, 23:35 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Feyenoord heeft dit seizoen ruim 13 miljoen euro aan premies ontvangen voor de prestaties in de Conference League. De club verloor de finale van AS Roma (1-0) en greep zo naast een bonus van 2 miljoen euro voor de winnaar.

Feyenoord speelde dit seizoen maar liefst negentien duels in de nieuwe competitie van de UEFA. Met de recettes van alle negen thuiswedstrijden van de Conference League houdt de club ruim 20 miljoen euro over aan de Conference League.

De premies in de Conference League zijn een stuk lager dan die van de Champions League, waar Ajax dit seizoen in acht duels ruim 70 miljoen euro ophaalde. De successen van Feyenoord in Europa zijn echter ook goed voor de marktwaarde van veel spelers.

Feyenoord heeft slechts 2 miljoen euro betaald voor aanvaller Luis Sinisterra, die na elf doelpunten in de Conference League (inclusief de voorrondes) in de belangstelling van veel clubs staat. De Noorse middenvelder Fredrik Aursnes kostte naar verluidt nog geen half miljoen euro. Gernot Trauner kwam vorig seizoen voor 1 miljoen euro over van LASK Linz. De Nederlandse internationals Justin Bijlow en Tyrell Malacia en de Turkse international Orkun Kökcü, die met hun spel ook interesse hebben gewekt buitenlandse clubs, doorliepen de jeugdopleiding van de club uit Rotterdam.


Door: ANP