Interview met SV Oosterheem-coach Ger Fens

20 March 2020, 10:29 uur
Sport
mainImage

Ger Fens ging in januari 2020, als opvolger van clubicoon Fred van Dokkum, als hoofdtrainer aan de slag bij de selectie van vierdeklasser SV Oosterheem. Op de website van de Zoetermeerse voetbalvereniging is een interview geplaatst met de oefenmeester over zijn eerste paar maanden voor de spelersgroep.

"Mijn eerste maanden als hoofdtrainer bij SV Oosterheem zijn echt heel erg goed bevallen. Het is een leuke, gezellige groep en het zijn stuk voor stuk goede jongens met een uitstekende inzet. Hierbij zijn alle randvoorwaarden voor trainer en spelers bij SV Oosterheem bijzonder goed te noemen", zo laat Fens onder meer weten.

Ook de voorbereidingen op volgend seizoen komen aan de orde. "Allereerst heeft de huidige selectie aangegeven bij SV Oosterheem te blijven. Hier ben ik heel erg blij mee. Een andere mooie ontwikkeling is dat er vanuit de JO19 en zelfs ook de JO17 nu al regelmatig jongens met de selectie meetrainen en ook al speelminuten maken bij het eerste. Voor de doorstroming vanuit de jeugd naar de selectie is dit een heel goede ontwikkeling. Verder komen er volgend seizoen zes spelers van WIK naar SV Oosterheem. Dit zijn zeker jongens met kwaliteit en deze trainen nu ook al mee met de selectie."

Voor het nieuwe seizoen is er de ambitie bij Fens om een selectie te gaan samenstellen met twee selectieteams. "Voor de onderlinge competitie in de groep en de doorstroming vanuit de jeugd zou dit heel erg mooi zijn wanneer we dit kunnen realiseren."

Lees hier het complete interview met Ger Fens.