Jorrit Croon blikt terug op bezoek MHCZ

10 April 2019, 12:08 uur
Sport
mainImage

Hockeyinternationals Jorrit Croon en Justen Blok brachten afgelopen zaterdagmiddag een bezoek aan Mixed Hockeyclub Zoetermeer (MHCZ). Zij deelden daar handtekeningen uit aan jeugdleden en ook hockeymascotte Stockey was van de partij. Dit alles om de kinderen en hun ouders te enthousiasmeren voor een bezoek aan een Pro League-wedstrijd van het Nederlands elftal, bijvoorbeeld later deze maand bij HC Rotterdam.

De twintigjarige Croon, speler van Bloemendaal, laat aan www.zoetermeersdagblad.nl weten dat hij de ontvangst in het Van Tuyllsportpark prima vond. "We zijn fijn ontvangen bij MHCZ en er werd goed voor ons gezorgd."

Croon had echter wel op een wat grotere opkomst gerekend. "Het was veel minder druk dan daarvoor bij Berkel en Rodenrijs. Dat kwam vooral omdat de meeste kids aan het spelen waren. Na de wedstrijd was het eventjes heel druk, daarna begon de volgende ronde met wedstrijden weer. Dat maakte het wat minder leuk. Maar voor degenen die er wel waren, was het super leuk"    

Croon startte zijn loopbaan bij Alecto in Leiderdorp, ontwikkelde zich daarna stormachtig bij HGC en komt tegenwoordig uit voor Bloemendaal. In 2016 mocht de aanvaller met Oranje mee naar de Olympische Spelen in Rio. Vorig jaar was hij actief op het WK, nadat hij als reserve toch nog werd opgeroepen als vervanger van de geblesseerd geraakte Floris Wortelboer.