Zoetermeers Dagblad | Kwartfinale Europacup lonkt voor Taverzo
mainImage

Kwartfinale Europacup lonkt voor Taverzo

Zhou Xijun namens Taverzo.
13 december 2019, 10:07 uur
Sport

In de Europacup heeft Taverzo goede papieren om morgen de kwartfinale te bereiken. De Zoetermeerse tafeltennissers wonnen afgelopen dinsdagavond in de vierde ronde met 1-3 van het Spaanse Borges Vall.

 

Yannick Vostes was met een duidelijke 0-3 overwinning tegen de Catalaanse kopman Marc Duran verantwoordelijk voor een goede start. Zhou Xijun kon hier in het Spaanse Les Borges Blanques geen vervolg aan geven. De jonge Chinees kwam tijdens de tweede wedstrijd van de avond geen moment in zijn spel tegen Joan Masip. Ook in zijn tweede wedstrijd van de avond tegen kopman Marc Duran leek hem dat te overkomen.

Coach Ruud van Graafeiland over die laatste wedstrijd: "Ik denk dat iedereen na de eerste twee games vrij zeker was dat de Spaanse ploeg op weg was naar de 2-2. Ondanks de taalbarrière lukte het om met een tekening een tip te geven. Xijun leek daarna wakker geschud en liet het beste in hem boven komen waardoor hij die achterstand kon ombuigen in winst voor hemzelf en daarmee de overwinning voor het team.”

Zhou Xijun
Door een goede overwinning van Laurens Tromer op de talentvolle jeugdinternational Albert Vilardell hadden alle drie de spelers hun aandeel in de 1-3 einduitslag.

Uitblinker Yannick Vostes over de wedstrijd: "We mogen blij zijn met deze 1-3. Laurens en ik begonnen allebei erg goed. Bij Laurens zat het heel even tegen met wat fortuinlijke ballen van zijn tegenstander. Het was goed om te zien dat Laurens na een kleine terugval in de vierde game zich herpakte. Net niet genoeg voor de winst in die game, maar hij trok de goede lijn door en won de beslissende game met overtuiging."

Laurens Tromer
Om de kwartfinale te halen zal BeneluxGroup Taverzo morgen in eigen huis minimaal twee wedstrijden moeten winnen. De wedstrijd begint 18.00 uur en de toegang is gratis. Speellocatie: Willem Alexanderplantsoen 4, Zoetermeer.


Foto: Elsbeth Parmentier