Zoetermeers Dagblad | Luiten klimt in Rabat na goede derde ronde

Luiten klimt in Rabat na goede derde ronde

mainImage

Joost Luiten is bij het golftoernooi om de Trophee Hassan II in Rabat, dat tot de Europese Tour behoort, 21 plekken opgeklommen. De Nederlandse golfer had voor zijn derde ronde 71 slagen nodig, twee onder het baangemiddelde. Hij steeg daarmee van de 42e naar de gedeeld 21e plaats.

De 33-jarige Rotterdammer sloeg vijf birdies en drie bogeys. Met 219 slagen staat hij na drie ronden op par. Luiten was begonnen met een ronde op par en voltooide zijn tweede ronde op 75 slagen, twee slagen boven het baangemiddelde.

De Zuid-Afrikaan Erik van Rooyen gaat na drie dagen aan de leiding. Hij had voor zijn derde ronde 68 slagen nodig en staat op acht slagen onder het baangemiddelde. Hij heeft één slag voorsprong op de Spanjaard Jorge Campillo en twee op de Amerikaan Sean Crocker.

Luiten toonde zich tevreden na zijn ronde van -2. ''Ik speelde goed en de swing voelde lekker. Helaas maakte ik op de green wat foutjes", keek hij terug. ''Bij met name mijn lange putts had ik het gevoel niet."

Daar tegenover stonden volgens de Nederlander goede birdies op holes 5, 8 en 12. ''Zondag de foutjes op de green vermijden", nam Luiten zich voor.


Door: ANP | Foto: ANP