MHCZ speelt halve finale in Wagener Stadion

7 June 2019, 07:32 uur
Sport
mainImage

In goed overleg met beide verenigingen, zijn de halve finales in de Silver Cup met AMVJ Heren 1 - MHCZ Heren 1 en MHCZ Dames 1 - AMVJ Dames verplaatst naar neutraal terrein: het Wagener Stadion in Amsterdam. De duels vinden op vrijdag 14 juni plaats. 

De loting voor de halve finales van de Silver Cup Dames en Heren gaf een bijzonder resultaat: zowel Dames 1 van AMVJ en Zoetermeer als de beide Heren 1-teams van dezelfde verenigingen treffen elkaar in de halve finale op 14 juni. Het lot besliste echter dat de heren van AMVJ en de dames van Zoetermeer thuis zouden moeten spelen, beide om 20.30 uur. Daarmee stonden de supporters van de verenigingen voor een dilemma: beide teams aanmoedigen was onmogelijk. Een ongelukkige loting waarover de KNHB direct met de verenigingen contact heeft gezocht om te kijken naar een oplossing.

Toevalligerwijs kwam er tegelijkertijd bij de KNHB een verzoek van het bedrijf United binnen. United levert nationaal en internationaal diensten op het gebied van televisie- en mediaproducties en werkt bijvoorbeeld vaak samen met de NOS. Ook bij de KNHB is United een bekende partij. Tijdens de Olympische Spelen in Tokyo 2020 zal United de techniek rond de registratie van de hockeywedstrijden verzorgen. In voorbereiding op de Olympische Spelen gaf United aan graag tijdens een officiële hockeywedstrijd hun (nieuwe) technische mogelijkheden in het Wagener Stadion te willen testen door live opnames te maken. De KNHB heeft AMVJ, Zoetermeer en United daarop voorgesteld beide halve finales in het Wagener Stadion te spelen om zowel het lotingsprobleem op te kunnen lossen als United een hockey-evenement te kunnen bieden.

Over deze oplossing waren alle partijen direct enthousiast. Het programma in het Wagener Stadion, gelegen in het Amsterdamse Bos in Amstelveen, op vrijdagavond 14 juni is nu als volgt:

· 19.00 uur AMVJ H1 - Zoetermeer H1

· 21.00 uur Zoetermeer D1 - AMVJ D1

De KNHB heeft bovendien met United afgesproken dat de beelden van beide wedstrijden live uitgezonden worden via een livestream op hockey.nl. De beide andere halve finales in de Silver Cup worden eveneens gespeeld op 14 juni zoals de loting dat heeft bepaald:

· 20.30 uur EHV D1 - Overbos D1*

· 20.30 uur Oss H1 – Alphen H1*

*Mocht een van deze vier teams zich plaatsen voor de tweede ronde van de play-offs van de reguliere competitie, dan wordt de betreffende halve finale van dat team verplaatst naar donderdag 20 juni, 20.30 uur.

De winnaars spelen de finale van de Silver Cup op zondag 23 juni op hockeyclub Schaerweijde (Zeist).