mainImage

1.050 deelnemers bij zonnige Klaverbladloop

Deelnemers aan de Klaverbladloop bij het Heemkanaal op de 15 km onder aanvoering van een gangmaker.
11 november 2019, 14:35 uur
Sport

Atletiekvereniging Ilion fungeerde gisteren weer als hoofdkwartier van de jaarlijkse Klaverbladloop. Aan deze 43e en zonovergoten editie deden meer dan duizend lopers mee, 1.050 om precies te zijn. Met stralende zonneschijn, blauwe hemel, nauwelijks wind en zo’n 10 graden was het prima lopersweer.

 

En dat vonden ook de vele honderden lopers en het publiek dat massaal naar de atletiekaccommodatie van Ilion was gekomen om van de wedstrijd en het zonnetje te genieten. Onder hen heel veel kinderen die de 1.000 m liepen. De 1.000 meter werd bij de meisjes t/m 9 jaar gewonnen door Emy Statius Muller van Ilion en bij de meisjes van 10-12 jaardoor Xanne van Pouderoyen, ook van Ilion.

Bij de jongens was de winnaar Jim Smitz (t/m 9 jaar) en Joep de Dulk (10-12 jaar). Vooral de tijd van Joep is het vermelden waard: 3 minuut 29 seconden, een tijd waar menig volwassene jaloers op zou zijn.

Dweilorkest bij Heemkanaal
Op het rechte eind langs het Heemkanaal in Oosterheem kregen de lopers een extra steuntje in de rug. Op die locatie stond namelijk het dweilorkest De Gespleten Klomp de deelnemers op te wachten aan het eind van het Heemkanaal. De lopers van de 10 en 15 kilometer kwamen twee keer bij het orkest langs en kregen zo een moreel steuntje in de rug voor het laatste eind. Zodra de laatste loper voorbij was, haastten de leden van de Gespleten Klomp zich naar Ilion om daar ook nog een aantal nummers te spelen.

De volledige uitslag van de Klaverbladloop is te vinden op de site van ilion, www.ilion.nl. Op de site staat ook een foto-impressie.


Foto: Piet van Veen