Slot vindt seizoen Feyenoord niet top of geweldig, maar wel goed

22 April 2024, 09:33 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-trainer Arne Slot vindt het seizoen van zijn elftal niet top of geweldig, maar wel goed. "We hadden de landstitel moeten prolongeren om het top of geweldig te mogen noemen. Dat had gekund als PSV niet zo goed was en zoveel punten verzamelde", sprak de coach na de zege op NEC in de bekerfinale: 1-0.

De KNVB-beker voelt voor Slot niet als een hele grote prijs. "Het is niet te vergelijken met een landstitel. Natuurlijk ben ik er wel blij mee. Het is een bekroning van een seizoen waarin we moeilijk te verslaan zijn geweest. Bovendien is het mij als voetballer nooit gelukt deze prijs te winnen."

Toen Slot drie jaar geleden bij Feyenoord begon, deed de club niet echt mee om de prijzen. "In de historie is het wel vaker gebeurd dat Feyenoord de titel of de beker won, maar als je kijkt waar we vandaan komen is het wel knap. Er zit een stijgende lijn in", aldus Slot.

Continueren 
Arne Slot is nog niet bezig met een vertrek bij Feyenoord. De trainer vindt het niet vanzelfsprekend dat hij na winst van de landstitel (vorig seizoen) en nu de KNVB-beker naar een andere club gaat. "Het klopt dat er niet veel meer voor mij is om te winnen bij Feyenoord, maar wel om te continueren", sprake hij na de zege van 1-0 op NEC in De Kuip.

Slot is nu drie seizoenen trainer van Feyenoord en heeft nog een contract tot de zomer van 2026. "Sommige trainers gaan hun vierde jaar in en moeten dat eigenlijk niet meer doen, anderen kunnen zonder problemen zeven jaar bij een club blijven", sprak hij. "Ik heb drie jaar bij Cambuur gezeten, het was de bedoeling om vier jaar lang bij AZ te blijven en ik ben nu alweer drie jaar bij Feyenoord. Ik noem dat loyaal."

Mocht er een club voorbijkomen waar Slot interesse in heeft, verwacht de trainer dat Feyenoord, op basis van wat hij in Rotterdam gepresteerd heeft, met hem meewerkt. "Dan luister ik naar het verhaal van de betreffende club. Komt zo'n club niet, dan blijf ik met alle liefde bij Feyenoord."


Door: ANP