Sport
mainImage
Osu!

Voor Budoschool Kai Sei zit het eerste karatetoernooi van 2019 erop. Diverse jeugdleden beten gisteren het spits af met hun deelname aan The Open Peppercup 2019, een internationaal kumitetoernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland. Ruim 300 karateka van 31 clubs deden mee, waaronder zeven karateka van Budoschool Kai Sei uit Driemanspolder. Dat bleef niet zonder succes.

Nicole Pappaioannou startte voor Kai Sei in de categorie voor meisjes onder 12 jaar +40 kilo. Via de herkansing bemachtigde ze een derde plek. Anika Monte (categorie meisjes U14 jaar +50 kilo) verloor haar eerste optreden op hantei (scheidsrechterbeslissing). Haar tegenstandster strandde in de halve finale, waardoor het toernooi voor Monte snel voorbij was.

In het middaggedeelte gingen de cadetten, junioren en senioren de mat op. Voor Kai Sei waren dat eerst Colin Vercammen en Kai Krul, beiden uitkomend in de categorie jongens U16 jaar -55 kilo. Zij werden allebei vijfde. Sharon Jellema (dames U18 jaar +59 kilo) pakte het brons.

In de categorie jongens U16 jaar -63 kilo ging Kosta Pappaioannou voortvarend van start met twee gewonnen wedstrijden, waarna hij in de eindstrijd verloor. Bob Kremers, de laatste van het Kai Sei-team die in actie kwam, werd eveneens tweede in de categorie heren senioren -75 kilo.