mainImage

Voorbeschouwing DoCos-DSO

DSO-DoCos vorig seizoen. Roel Stoffels kopte raak, maar de 4-2 was niet voldoende voor de titel.
29 november 2019, 10:52 uur
Sport

DSO kan morgen in het uitduel met DoCos zijn vijfde competitiezege op rij boeken in de tweede klasse C en daarmee het koploperschap met tenminste een week verlengen. Op papier ziet het er allemaal erg rooskleurig uit voor de Zoetermeerders: de ploeg van coach Oscar Biesheuvel is nog ongeslagen en hekkensluiter DoCos produceerde slechts zeven treffers en won pas één keer (1-3 bij Te Werve). De krachtsverhoudingen zijn dus zo klaar als een klontje, er zal dan ook niemand raar staan te kijken als DSO met 0-6 wint in Leiden. De ploeg is de meest productieve in 2C, samen met SVC'08, en wist als enige club al eens zes keer te scoren in een wedstrijd.

 

Recente ontmoetingen
De laatste ontmoeting tussen deze teams was een bijzondere: op 25 mei van dit jaar namen DSO en DoCos het in de slotronde van de competitie tegen elkaar op, waarbij de Zoetermeerders met 4-2 wonnen maar het kampioenschap op doelsaldo ten faveure van Voorschoten'97 misliepen (lees artikel). Eerder in het vorige seizoen was DoCos thuis wel te sterk voor DSO: 2-1.    

Afwezigen morgen
De wedstrijd op Sportpark Morskwartier begint morgen 14.30 uur. Bij DSO ontbreken Vincent Visser en Rodger Takken (afwezig) en Stefan Stam en Tim Ceder (geblesseerd).

Laatste duels in 2C:
DSO-Westlandia 2-1 (lees verslag)
RCL-DoCos- 3-0


Foto: Menno Zwiers